• Sent på fredagseftermiddagen började de flesta utställarna få ordning på sina montrar. Foto:
  • Gabriella Sandberg, som är turistkommunikatör på Turistbyrån i Rådhuset, cyklade hela vägen ut till Rosvalla. Cykeln är fullastad med godis, broschyrer och en tombola. – Det var inte så tungt som det ser ut, för det är faktiskt en elcykel, säger Gabriella. Foto:
1/

Bomässa med fokus på barnfamiljerna

NYKÖPING

Sugen på solceller eller ett minihus på tomten? Eller måste dragiga fönster lagas? På årets bomässa i Nyköping utlovas roliga tips, råd och matnyttig information.

Temat för årets bomässa är barnfamiljen. Det kommer att ges tips om sparande, försäkringar och andra frågor som ofta är aktuella för barnfamiljer.

Här finns också konkreta tips på hur du bygger om köket, fixar trädgården, lagar fönster och annat matnyttigt. Och för den som går i tankar på att skaffa solceller finns Vattenfall på plats med information och den som vill veta mer om att bygga attefallshus kan lyssna till självaste föregångaren, före detta ministern Stefan Attefall som kommer till Nyköping.

Cirka hundra utställare kommer att finnas i multihallen på Rosvalla i helgen.

Bland utställarna finns också Nyköpings kommun som bistår med råd om bland annat bygglov för den som vill bygga ut eller bygga nytt. Information om källsortering finns också, då besökarna exempelvis kan få lära sig hur man undviker att fett och matolja rinner ut i avloppet. Räddningstjänsten tipsar också om hur man på bästa sätt kan skydda sitt hem mot brand.

Här finns också tips om trädgård, inredning och matlagning. Och inte minst, för den som har stajlat och renoverat tillräckligt rekommenderas föreläsningen "Så överlever relationen renoveringen" som handlar om varför vi har en tendens att renovera sönder våra familjer.

Rickard och Gabriela Ramos har fyllt en vagn med barnprylar och är på väg in till sin monter på Bomässan. Dels ska Gabriela visa hur man kan inreda sina barnrum, dels kommer hon ordna barnpassning till alla barn som inte orkar följa med sina föräldrar runt på mässan. – Barnen kan rita, pyssla och bygga med klossar, säger Gabriela. Foto:

Läs mer om dessa ämnen

RosvallaBostad