Foto:

Buskörare stör allmänheten under nätterna i Nyköping

Nyköping

Polisen har fått flera klagomål från allmänheten om nattliga streetrace bland annat i Rosvallaområdet.

– Det är inget nytt fenomen, säger Petter Engström, tf stationsbefäl på Polisen i Nyköping.

Däckskrik, uppvarvade motorer och allmän buskörning. Med jämna mellanrum samlas större grupper med bilister på tomma parkeringsytor nattetid. Gängen stör allmänheten och polisen får återkommande samtal om dessa sammankomster. Petter Engström berättar att polisen tar buskörningarna på största allvar och alltid försöker åka till platsen där buskörningarna ska äga rum, men att det är svårt att stävja den här typen av bus.

– Vi kommer till platserna med målad bil och ser hur de sladdar på håll. I bästa fall kan vi ge böter om det låter mycket och stör ordningen. Men oftast är det bara en massa bilar som står parkerade och bilförare som står och hänger och snackar med varandra, säger han.

Petter Engström säger att det rör sig om motorintresserade unga, men även vuxna. Och att de samlas på de tomma parkeringsytor både vid Rosvalla och Påljungshage.

– De kanske inte tror att de stör på Påljungshage, men ljudet när de sladdar och gasar ekar över till Brandkärr, säger han.

Buskörningarna sker nattetid och sena kvällar, främst på helger. Petter Engström uppmanar allmänheten att fortsätta att tipsa polisen om företeelsen.

– Vi åker dit och kollar, och det kommer vi fortsätta med.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trafikbrottpolis
Relaterat