Dags för en magisk midvinterfest på torget

Nyköping

Mat, dryck, magi och mingel. Det utlovar Katarina Hoverman, projektledare för Midvinterfest som hålls på Stora torget i Nyköping nu på torsdag.

– Det blir en underbart, härlig, magisk Midvinterfest med många aktörer från det sörmländska mat- och dryckeslivet. Både lite större och lite mindre ställen kommer att vara representerade – folk som driver restauranger och kaféer, men även producenter av mat- och dryckesprodukter.

Varför ordnas Midvinterfesten?

– Det är ett sätt att under gemytliga och avslappnade former visa upp den rika mat- och dryckesindustrin som faktiskt finns i Sörmland. Det är en tradition vi har lyckats skapa i Nyköping.

Det här är femte året som Midvinterfesten ordnas, är det något som är nytt för i år?

– Vi har gjort området lite större så att det ska bli mer mingelyta och utrymme kring bodarna. Det är även några nya aktörer som inte har varit med tidigare, och så försöker vi förbättra biljettförsäljningen för att undvika köer.

Årets tema är magi, hur kommer det att märkas?

– Bland annat på att vi har en trollkarl, Philip från Katrineholm, som kommer att gå runt och mingeltrolla. Det kommer också att vara en trollerishow för barn på Stadshustrappan.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Att känna stämningen, och också att se vad varje bod kommer att visa upp just i år.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingSörmlandfestival mat och dryck vinter
Relaterat