Dags för Nyköpings Hackathon – digitalt dygn med sikte på hållbarhet

STUDSVIK

Att utveckla digitala tjänster som kan lösa hållbara utmaningar – se där en rejäl nöt att knäcka. Under 24 timmar med start på fredag ska ett 40-tal personer ta sig an uppgiften på Nyköpings Hackathon.

Deltagarna i arrangemanget, som är förlagt till Studsvik Tech Park, väntas kunna presentera innovativa lösningar genom att jobba i team med olika kompetenser.

För att få vara med ska man gilla digitala tjänster, och ha som mål att lösa hållbara utmaningar tillsammans. Man kan vara student, konsult eller kanske bara intresserad och nyfiken, enligt arrangörerna.

– Det är hög nivå och bra bredd på deltagarnas kompetens och bakgrund. Den yngste är bara 15 år, berättar projektledaren Marie Gillstam.

Utmaningarna kan finnas inom områden som till exempel energieffektivisering, smarta transporter, ökad återvinning, minskat matsvinn med fler. Affärsutvecklare kommer att följa teamens arbete på plats, och sedan bidra till att projekten utvecklas till hållbara affärskoncept

Efter ett dygn av samarbete ska resultaten visas upp och bedömas av en tävlingsjury. Vinnare i tre kategorier kommer att utses, och belönas med stipendier.

Arrangörer är Nyköpings IT-kluster, ett 30-tal små- och större företag, Studsvik Tech Park och Nyköpings Kommun.

Läs mer om dessa ämnen

StudsvikIT