Stigtomtaborna Fredrik och Therese Örnfjäder med barnen Alice, (t.v.) och Isabelle berättade att de ofta besöker Palstorps skogsby. Foto:

Dåligt väder – men bra kläder räddade vintermarknaden

NYKÖPING

– Ta det försiktigt nu Vidar! ropar en förälder. Regn och en förrädiskt i sig stigning upp till skogsbyn avskräckte inte människor från att besöka Palstorps skogsby när det anordnades vintermarknad. Det bjöds på allt från ponnyridning och hantverk, till mat och bastu.

Lars Hansson blickar ner mot lägerelden där ett 30-tal barn, föräldrar och allmänt friluftsintresserade fikar, kokar kaffe, äter mat, pratar och umgås. Röken från eldstaden biter i ögonen. Under lördagen anordnades det vintermarknad i Palstorps skogsby. Lars och Marie Hansson arrangerade det hela.

– I vanliga fall används ju denna skogsby bara på sommaren. Men nu har vi första gången hittat ett lite annat koncept med en mat- och hantverksmarknad vintertid här i vår skogsby för att få utställare i de fem stugor vi har här uppe, plus det stora uteköket, berättar Lars Hansson som menade att fler än förväntat trotsade regnet.

– Det är mest barnfamiljer här. Vi hoppas att detta ska bli en årligt återkommande händelse.

Bland aktiviteterna som anordnades på lördagen märktes en vår och vinter-tipspromenad, slackline och tävling i den vedeldade bastun. I stugorna kunde besökarna botanisera bland det som lokala utställare erbjöd, bland annat honung och hemmagjorda ljus. Barnen hade möjlighet att hoppa upp på ponnyryggen för en liten tur.

Familjen Örnfjäder från Stigtomta, Therese och Fredrik med barnen Isabelle och Alice, har örnkoll på naturen.

– Vi brukar faktiskt åka hit både på sommaren och vintern. Det är alltid lika mysigt här uppe och med upplevelsegården, framför allt för barnen Och att man använder det material som finns här är jättebra, säger Therese.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

nyköpingfriluftsliv
Relaterat