De är årets företagare i Nyköping och Oxelösund

NYKÖPING/OXELÖSUND

Tre företagare prisas för sitt entreprenörskap.

Bakom priset står Företagarna Nyköping Oxelösund.

En representant från varje kommun får priset som Årets Företagare: I Nyköping går det i år till Ahmad Eid, vd för Nyköpingsföretaget Be Good och därtill även ordförande i Bissarna Fotboll.

Så här lyder en del av juryns motivering:

"Ahmad Eid brinner för att få andra att starta och utveckla företag bland annat genom sitt styrelsearbete i Nyföretagarcentrum och som aktiv affärsängel. Genom sitt ödmjuka sätt, fantastiska driv och engagemang vinner han respekt i alla led."

Ahmad Eid. Foto:

– Jo, men det är klart det känns jättekul. Det uppskattas enormt. Vi entreprenörer behöver motivationskicken vi också. Det blir en bekräftelse på att hårt jobb lönar sig och det är alltid kul att uppmärksammas, säger Ahmad.

I Oxelösund går årets pris till Kicki Orha som driver restaurang SailorKickis och som tog över rökeriet i fiskehamnen (med samma namn) under sommaren.

Ur juryns motivering:

"Med en stor portion företagsamhet, kreativitet och uthållighet har Årets Företagare så småningom skapat sig ett starkt varumärke som såväl varit ett lyft förom för hela Oxelösund. Årets företagare vågar tänka utanför boxen samtidigt som hon är en duktig affärskvinna med båda fötterna på jorden."

Kicki Orha. Foto:

– Självklart är det smickrande när man får uppskattning för det man kämpar för. Jag gör den här expansionen för att göra det attraktivt för invånarna i Oxelösund och Nyköping. Så det är kul att få credit med tanke på hur mycket arbete man lägger ner, säger Kicki.

Ahmad Eid och Kicki Orha får priserna ut under den stundande Minogalan 27 oktober.

Tidigare samma dag delas även priset till Årets unga företagare ut. Det går i år till Sasse Sepehrazar, som driver skärgårdskrogen Svärdsklova.

Juryns motivering lyder:

"En modig och målmedveten ung man som 19-åring klev in i ledande befattning i en verksamhet med högt tempo. I dag en ung erfaren företagare med hållbarhet och ekologiskt fokus...".

Sasse Sepehrazar. Foto:

– Det känns verkligen jättekul. Som egen företagare stannar man sällan upp och dunkar sig själv i ryggen, så det är fantastiskt att få den uppmärksamheten. Sedan finns det så många duktiga företagare som också skulle förtjäna det här priset, så jag känner mig väldigt ödmjuk.  Jag är också omringad av fantastiska medarbetare som lyfter mig varje dag, det här är ett erkännande också för dem. Det är verkligen, verkligen jättekul, säger Sasse.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingOxelösundEkonomi/FöretagNäringslivjobb och pengar
Relaterat