Del 2: Traktens artister - Staffan Hellstrand

Kultur & Nöje
annons

Under sommaren kommer Södermanlands Nyheter att träffa olika band och artister med koppling till Nyköpingstrakten. I en TV-följetong får ni se och höra på deras musik! Näst på tur är Staffan Hellstrand.

Han flyttade till Nyköping som femåring med föräldrar och syskon.

Staffans gamla band Dimmornas Bro, där han spelade keyboard, bildades i Nyköping när han med flera gjorde ett specialarbete i musik på Tessinskolan år 1975. Bandet hade även sin första spelning i Tessinskolans aula samma år.

Efter gymnasiet åkte han runt i Sverige och Danmark och försörjde sig genom att spela på ålderdomshem och på gator och torg i några månader.

Idag, flera år senare, har Staffan ett stort bagage med erfarenhet och priser. Han fick 1992 års Grammis för bästa manliga pop-/rockartist, vunnit både en Rockbjörn och Grammis för årets låt 1993, gjort den officiella EM-låten 2000 och har släppt 15 soloplattor samt 6 plattor med olika band.

Här, på sin gamla hemmaarena Folkungavallen, spelar och sjunger Staffan Hellstrand låten Bortamatch som handlar om sitt besök (nu bosatt i Stockholm) i Nyköping.

Foto:

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

FolkungavallenNyköpingKultur/NöjeMusikTv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka