Flera sörmlänningar i Paradisläckan

Sörmland

Flera sörmlänningar har bolagsengagemang i Malta - i Trosa och Nyköping finns flest . Det står klart efter granskningen som SVT har gjort med anledning av den så kallade Paradisläckan.

Av de drygt 1 000 svenskar som är folkbokförda i Sverige och ingår i den så kallade Paradisläckan så ingår naturligtvis även sörmlänningar. Det kan vara logiskt eftersom det rör sig om företag som bedriver aktiv verksamhet där, som exempelvis spelbolag med kontor på ön. Men det finns även exempel på så kallade brevlådeföretag som enbart fungerar som alibi för att slippa skatt.

I Nyköping och Trosa finns fyra personer folkbokförda som har bolagsengagemang i Malta. I Eskilstuna är antalet två därefter följer en person vardera i Katrineholm, Gnesta, Vingåker och Flen.

Majoriteten av de personer som identifierats i Paradisläckan är män och åldern varierar stort. Den yngsta är 12 år och den äldsta 84 år. När det gäller inkomst så har den som angett högst inkomst taxerat för 61 miljoner kronor. Medan det finns de som inte har haft någon taxerad inkomst överhuvudtaget.

De så kallade Paradise papers består av 13,4 miljoner dokument från två juristbyråer och bolagsregister från 19 skatteparadis i världen, dit man flyttar sina tillgångar för att undgå skatt eller skatteplanera.

Det ska dock understrykas att det inte innebär att man gjort något olagligt genom att ha bolagsengagemang i Malta.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandEkonomiEkonomi/Företagskatter
Relaterat