Foto:

Följ med på en resa bortom husens hemligheter

Krönika

Jag går längs med Nyköpingsån och stannar till vid Konsthallen...

Ungefär så skulle redaktör Per Klang ha börjat den text som i dag inleder SN:s nya serie om historiska byggnader: Husens hemligheter.

Många SN-läsare minns säkert Per Klang med beundran och respekt. Under flera år på 1980-talet skrev han djupt initierade reportage som fångade stadens historia genom att berätta om dess hus. För läsarna blev Per Klang i det närmaste ett med artikelseriens vinjett: Flanören.

Den artikelserie vi börjar med i dag, kommer delvis att gå i Flanörens fotspår. Läsare med gott minne kanske känner igen en del av de fakta vi presenterar, men annat kommer att vara nytt. Dessutom har vi nya läsare som inte är bekanta med Flanörens texter.

Oavsett vilket kommer förhoppningsvis alla läsare – nya som gamla – känna att de bjuds med på en intressant resa, där stadens spännande byggnader placeras i sitt historiska sammanhang.

Eftersom jag inte är uppvuxen i Nyköping är mina egna kunskaper om staden ganska grunda. Som tur är kommer flera av tidningens journalister att arbeta med serien, och dessutom har vi ju er läsare. Ni har säkert tips och idéer på vad vi bör skriva om.

Om ni saknar uppslag – ut och flanera. Ni stöter säkert på något hus ni vill veta mer om.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingHusens Hemligheter
Relaterat