• Linnea Olsson, Linnea Karlsson, Sandra Thorburn och Tilda Wiig testade yoga med Susanne Wass. Tjejerna tyckte det var "kul", "jättekul" och "svårt" och kan tänka sig att prova yoga igen. Foto:
  • Åh, Jisus, utbrister 12-åriga Tova Engström när hon svingar sig upp på höjdhoppsmadrassen med visst stöd av Gustav Magnusson. Någon karriär inom stavhopp tänker hon sig inte efter testhoppet. – Det var mest bara läskigt tycker jag. Foto:
  • Melvin Axby tyckte att höjdhopp var jättesvårt. Men han tjänade en stämpel på det snygga hoppet. Foto:
  • Målmedveten jakt efter stämplar avslutade sportveckan. Deltagarna kunde få upp till 30 stämplar om de testade alla stationer och fina priser lottades ut i slutet av dagen. Foto:
1/

Full fart på Idrottens dag

Nyköping

Hundratals barn och ungdomar deltog på Idrottens dag på Rosvalla under fredagen. Evenemanget rundade av sportlägret som pågått under veckan och hägrade gjorde stämpeljakten.

Det är andra året i rad som Idrottens dag arrangeras på Rosvalla i anslutning till sportveckan. Riksidrottsförbundet och SISU ligger bakom initiativet och syftet med dagen är att få fler unga att vilja idrotta. Och idrottade gjordes det. Ett 30-tal stationer lockade med olika aktiviteter, och varje avslutad aktivitet belönades med en stämpel. Förutom klassiker som spjutkastning och höjd- eller längdhopp, kunde deltagarna även pröva på lite udda idrottsgrenar som exempelvis yoga. Susann Wass fanns på plats för att instruera i olika yogatekniker och berättade att hon under hösten kommer starta familjeyoga.

– Jag tror det är bra för föräldrar och barn att göra något tillsammans, och inte minst kunna slappna av tillsammans.

11-åriga Melvin Axby hade fått ihop tre stämplar och tyckte att stavhoppning var "ganska kul" medan vanligt höjdhopp var svårt. Till vardags spelar Melvin fotboll och basket men han var osäker på om det finns någon idrottsgren som han kan tänka sig att börja med efter "prova-på-dagen".

Sportläger på Rosvalla

Sportlägret och "Idrottens dag" anordnas av IFK Nyköping, Nyköpings Friidrott (NBIS) och SISU Sörmlandsidrotten, tillsammans med deltagare från lokala föreningar. Lägret är för barn födda 2004 till 2010, och pågår i en vecka. På förmiddagarna har barnen haft en huvudaktivitet och på eftermiddagen har de fått testa på olika idrotter. Barnen har bland annat kunnat välja mellan cirkus, vattenskidor, skytte, bowling, ishockey och bordtennis.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

RosvallanyköpingSport
Relaterat