Företaget Frisk Hälsocenter Nyköping AB hade stora ambitioner för träningsanläggningen Frisk i Ekensberg. Idag kämpar bolaget med skulder och betalningskrav, och byggnadens ägare har tagit över träningsverksamheten. Foto:

Gamla bolaget tyngt av krav och skulder

Nyköping

Flera medlemmar på Frisk känner lurade av bolaget som drev Frisk tidigare i år.

– Jag köpte ett klippkort i våras för 800 kronor. Jag skulle gå på spinning på morgnarna, så att det funkade med mina arbetstider. Det började bra och var så trevligt, men så drogs passen plötsligt in, och där stod jag med mitt oanvändbara kort, berättar en medlem.

Hon visar flera mejl till bolaget, Frisk Hälsocenter Nyköping AB, där hon begär att få pengarna tillbaka.

– Jag fick svar en enda gång. Men några pengar har jag ännu inte sett till. Jag är jättebesviken.

I dagsläget har bolaget tre fastställda skulder hos Kronofogden, på drygt 240 000 kronor. Utöver det finns åtta betalningskrav på sammanlagt cirka 0,8 miljoner kronor, bland annat för obetalda löner och hyra. I tingsrätt finns en stämningsansökan från ett företag som kräver bolaget på drygt 40 000 kronor.

– De som drev Frisk lade ned mycket tid och resurser på renovering, och på att få verksamheten att fungera. Men de fick aldrig intäkter så att det räckte. Vi såg att de kämpade hårt, och vi hoppades i det längsta att de skulle reda upp det. Vi känner oss inte lurade, och uppfattar dem absolut inte som bluffmakare, understryker Sohel Kino, delägare i Ekensbergs fastighet AB som hyrt ut lokalerna.

SN har varit i kontakt med ledningen för bolaget Frisk Hälsocenter Nyköping AB, som avböjer att uttala sig.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

EkensbergNyköpingEkonomi/FöretagFriskvårdNäringslivTräning
Relaterat