Foto:

Man hotade att spränga sig själv på förskola

Nyköping
annons

Han misstänks ha hotat att mörda en tjänsteman på Nyköpings kommun och sedan spränga sig själv på en förskola. Nu åtalas 30-åringen.

– Det är rätt ovanligt och mycket allvarligt, säger Michael Forsberg, åklagare i fallet.

I januari i år skickade mannen mail till en enhetschef på socialtjänsten i Nyköpings kommun. Flera av mejlen innehöll dödshot och bilder på bland annat hängda personer och en kista på en begravning, enligt SVT.

Enligt åtalen ska ett av mejlen ha handlat om hur han först skulle döda tjänstemannen och sedan spränga sig själv på en förskola.

– Det råder lite delade meningar kring motivbilden. Men det handlar om insatser han anser sig ha rätt till, som han inte fått, säger Michael Forsberg, åklagare i fallet, till SN.

Mannen har tidigare bott i Nyköping, men är nu skriven på annan ort. Han åtalas nu för två fall av hot mot tjänsteman. I förhör har mannen medgett att han skickat mejlen.

Enligt Michael Forsberg är det högst troligt att en dom väntar.

– De uppgifter han har lämnat är i min synpunkt likvärdiga med ett erkännande, säger Michael Forsberg.

Han menar att liknande händelser har inträffat tidigare, men han kan inte minnas att socialtjänsten tidigare fått så här grova hot via mail.

– Det har hänt att personer har hotat anställda på socialtjänsten vid personliga möten, men det här är har jag inte stött på tidigare, säger Michael Forsberg.

annons

Mest delat denna vecka