Herman Geijer, och ett helt gäng zombier som deltog i "Zombie Walk" för några år sedan.

Herman vet hur du överlever zombieapokalypsen

NYKÖPING
annons

Herman Geijer, författare och zombieöverlevnadsexpert, föreläser på lördag vid Naturum Stendörren tillsammans med civilförsvaret, under rubriken "Klarar du zombieapokalypsen"

Vad är zombieapokalypsen?

– Det är ett fiktivt scenario när zombierna tar över världen och i princip raderar ut mänskligheten. Mitt intresse kom efter att jag och några vänner såg en zombiefilm och börjat fundera på vad vi skulle göra i en sådan här situation. Så småningom ledde det till att jag startade en kurs på ABF och det var nästan 200 personer som anmälde sig till den.

Vad ska du föreläsa om på Naturum?

– Olika typer av katastrofbeteenden där zombien är en inramning som gör det lite lättare att prata om, skulle jag säga. Det kan till exempel handla om vad kroppen behöver i en överlevnadssituation eller mer psykologiska aspekter, som hur man kan vara konstruktiv när någonting händer som man inte har varit med om tidigare. Det finns ändå sådant som tyder på en mörkare framtid.

Hur är intresset för den här typen av frågor?

– När jag började för ungefär sex år sedan så var beredskapsfrågan inte direkt på tapeten, men den frågan pratar man om i mycket större utsträckning.

Har du som zombiekännare något filmtips i genren att dela med sig av?

– "The girl with all the gifts", den kom förra året både som film och som bok. Den var bra och lite nyskapande en sin genre som kan vara lite... död ibland.

Läs mer om dessa ämnen

Stendörren
annons

Mest delat denna vecka