Anders Sakariassen, hamnchef på Gästhamn Nyköping bjuder allmänheten på nyinvigning på tisdag.

Gästhamnen nyinvigs – under nytt namn

Nyköping

Vid årsskiftet tog Nyköpingsbon Anders Sakariassen över driften av Nyköpings Gästhamn. Nu har gästhamnen varit öppen i en månad och på tisdag invigs officiellt verksamheten som då får nytt namn.

– I och med det vackra vädret har vi fått en kanonstart och det går verkligen långt över förväntan med mycket utländska båtgäster just nu.

Vad händer på tisdag?

– Vi kör officiell nyinvigning av Gästhamn Nyköping som är det namn jag valt att använda. Tillsammans med Svenska Kryssarklubben kör vi en Båtens dag dit vi bland annat bjudit in Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen. Från Oxelösund kommer även Fiskebåtens vänner med en gammal båt. Vi kommer bjuda på fika och hamburgare och det är gratis att stå i gästhamnen natten mot onsdag.

När du tog över driften efterlyste du samarbete med en krögare som ville driva gamla Restaurang Piren i Vattensportens hus, hur har det gått?

– Den privata ägaren letade efter någon som ville driva restaurang men fick inget napp. Så numera är det tyvärr kontor i lokalerna. För gästhamnens verksamhet spelar det ingen större roll, däremot är det säkert en förlust för Nyköpingsbor och andra besökare.

Nyköpings sjömack läggs ned efter sommaren, hur påverkar det din verksamhet?

– Det är jätteviktigt för Nyköping som besöksmål att det finns en sjömack, men även för miljön så att folk inte spiller med egna tankar. Nyköpings kommun har just nu en dialog med alla som har verksamhet inom båtnäringen. De vill ta ett helhetsgrepp på hamnverksamheten och vill lösa placeringen av en framtida sjömack och jag har fullt förtroende för att man gör det.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings kommunBåtFritidsbåtarTurism
Relaterat