En hyrbil började brinna i Brandkärr under söndagskvällen. Det ledde i sin tur till andra larm som räddningstjänsten fick svara på. Foto:

Hyrbil i lågor källa till flera blåljusinsatser i Nyköping under kvällen

Nyköping

Totalt blev det tre larm för räddningstjänsten – alla på grund av en brinnande bil.

Det första larmet inkom vid 21-tiden under söndagen. En bil, som senare visade sig vara en hyrbil, hade då börjat brinna av okänd anledning på Brandkärrsvägen.

Initialt inkom uppgifter om att det var flera bilar som brann, samt att det fanns närliggande fordon som riskerade att fatta eld.

När räddningstjänsten anlände till platsen var det dock bara hyrbilen som brann.

– Vi släckte av den och sedan transporterades bilen bort, säger Stefan Karlsson, insatsledare på Sörmlandskustens räddningstjänst.

Under släckningsarbetet av hyrbilen inkom det andra larmet, om en rökfylld lägenhet alldeles i närheten. När räddningstjänsten undersökte saken ytterligare kunde man konstatera att det var den brinnande hyrbilen som spökade.

– Det var rök från bilbranden som hade gått in i byggnaden. De som befann sig där trodde då att det brann i trapphuset, säger Stefan Karlsson.

En stund senare, vid 22.15-tiden, var det dags igen. Den släckte hyrbilen hade återantänds och börjat brinna – mitt på bärgningsbilen. Chauffören hade dock agerat snabbt.

– Han började släcka med handbrandsläckare och sedan släckte vi ytterligare, säger Stefan Karlsson.

Bärgningsbilen klarade sig utan några skador.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

RäddningstjänstenBrandkärrBlåljus bilbrand
Relaterat