Foto:

Jimmie Åkesson i Nyköping – stort polispådrag vid Träffen

NYKÖPING

En handfull personer fördes bort från området i samband med SD-ledarens besök. Ungdomar skanderar "inga rasister på våra gator", rapporterar SN:s reporter på plats.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson stannade på fredagen till i Nyköping under sin pågående valturné.

Ett stort antal poliser, uppemot 50 stycken, finns på plats för att bevaka händelserna vid Träffen och enligt SN:s reporter på plats har stora delar av området spärrats av.

Enligt SN:s reporter på plats skanderar ungdomar "inga rasister på våra gator". Polisen har placerat dem bakom ett avspärrningsband.

Besöket har även genererat intresse från utländsk media, såväl som italiensk tv som en pressfotograf från en amerikansk bildbyrå finns på plats.

Vid klockan 13.45 hade Åkesson talat färdigt.

  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Tidigare under dagen har dödshot riktade mot SD-ledaren spridits på nätet. Även Åkessons son är måltavla för hotet, som bland annat uppges innehålla terrorgruppen IS symbol.

Hotet är polisanmält och en förundersökning är inledd. Säkerhetspolisen är inkopplad i ärendet men man har under dagen varit förtegen kring fler detaljer i ärendet.

SN:s reporter fick en kort pratstund med Jimmie Åkesson på Träffen, han vill inte kommentera uppgifterna om hot mot honom och hans son närmare.

– Det finns människor som har i uppgift att hantera detta och jag litar på dem.

Stör det på något sätt din valrörelse?

– Jag hoppas inte det, säger han.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaJimmie Åkesson (SD) NyköpingTräffen
Relaterat