Krogbränderna: Polisen hoppas på genombrott: "Kan finnas en del spår"

NYKÖPING

Vem försökte bränna ner två krogar i centrala Nyköping? Nu hoppas polisen att de föremål som hittades vid brottsplatserna kan ge ett genombrott i utredningarna.

– Vi har anledning att tro att det kan finnas en del spår där, säger kriminalinspektör Henrik Hägglund som leder den grova brottsutredningen vid Nyköpingspolisen.

Två restauranger på Västra Kvarngatan har på kort tid utsatts för liknande attentat. Taco Bar och Choy´s garden har samma ägare.

Tidigt på morgonen den 3 maj krossade gärningsmannen entrérutan till Taco Bar och slängde in en brinnande flaska. När räddningstjänsten kom fram var lokalen rökfylld och elden hade fått fäste i en vägg.

Två dagar senare utsattes Choy´s garden några steg längre bort. Där krossades en ruta och utanför fanns ett föremål som tydde på att någon försökt starta en brand.

Polisen avslöjar inte exakt vad som nu skickats för spårsökning vid Nationellt forensiskt centrum, NFC, men det ska vara flera föremål som hittats vid eller inne i de två restaurangerna.

Ägaren och personer som bor i husen har förhörts av utredarna och fler förhör ska hållas. Det finns ingen misstänkt för dåden. Restaurangernas ägare har tidigare sagt till SN att han inte har några fiender.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingBlåljus KrimMordbrand
Relaterat