Kvinnojouren Mira bedriver en tvådelad verksamhet: dels ett skyddat boende och dels en öppen verksamhet där de tar emot joursamtal från utsatta kvinnor. Foto:

Kvinnojouren tar plats på stan

Nyköping

Kvinnojouren Mira har ett behov av att vara anonym, samtidigt som det är viktigt att Nyköpingsborna vet att de finns. På torsdag – internationella kvinnodagen – visar de upp sig på Västerport.

Från klockan elva på torsdag finns representanter för kvinnojouren Mira på plats på gallerian Västerport i Nyköping. Syftet är dels att uppmärksamma internationella kvinnodagen, dels att göra Nyköpingsborna uppmärksammade på jourens verksamhet.

– Vi hoppas att människor stannar och pratar med oss, säger Elisabeth Lindeskog, ordförande i föreningen som står bakom både kvinnojouren och den nystartade tjejjouren.

Kvinnojouren har under flera år bedrivit en tvådelad verksamhet: en öppen verksamhet där de tar emot joursamtal från kvinnor i utsatta situationer samt ett skyddat boende där kvinnor och deras barn kan få plats under en begränsad tid.

Eftersom personalen i boendet, precis som platsen för det, helst ska vara så anonym som möjligt är det personer ur föreningens styrelse som är ute på stan och berättar om verksamheten.

– Vi vill gärna ha medlemmar, antingen som stödmedlemmar som bara betalar en årsavgift eller som aktivt deltar i verksamheten, säger Elisabeth Lindeskog, och tillägger att det till exempel kan handla om att ta promenader och samtala med någon av de boende kvinnorna, eller att hjälpa deras barn med läxor.

Läs mer om dessa ämnen

Kvinnojouren Mira