Foto:

Lokal företagarförening bäst i Sverige

NYKÖPING/OXELÖSUND

Medlemsantalet ökade med dryga 25 procent bara det senaste året. – Vi hoppas att det beror på våra aktiviteter och betydelsen vi har för lokala företagare, säger Catarina Hagstrand, ordförande i Företagarna Nyköping och Oxelösund.

Organisationen Företagarna växer så det knakar i Nyköping och Oxelösund. Under fjolåret ökade antalet medlemmar med 27 procent, vilket innebär att man nu kan räkna in närmare 350 medlemmar.

Den utvecklingen var bäst i hela landet under förra året, bland Företagarnas 247 lokalföreningar. Föreningen företräder framförallt små och medelstora lokala företag.

Catarina Hagstrand, lokal ordförande:

– Att vi har lyckats så bra beror nog på att vi har varit synliga, det har blivit en medvetenhet om Företagarna.

Hagstrand lyfter fram föreningens betydelse som lokal opinionsbildare.

– När kommunen diskuterar näringslivsfrågor så finns Företagarna oftast med. Och det har fått ett genomslag hos våra medlemmar lokalt, att vi finns med där och verkar för dem när det gäller lokala frågor. Senast var vi en av medparterna till att utforma den nya näringslivsstrategin, till exempel.

Föreningen märker av ett uppsving bland unga företagare och man har bland annat varit ute på skolor i större omfattning än tidigare.

– Det tror jag också bidrar till att vi har så många UF-företag, precis som att vi har mötesplatser för unga företagare.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingOxelösundEkonomi/FöretagNäringslivaffarsliv
Relaterat