Foto:

Alphaskolan drabbad av brand igen – skolan utrymdes

Nyköping

"Man får en stark känsla av att det här är så otroligt onödigt", säger rektor Peter Sund, efter att Alphaskolan i Nyköping återigen behövt utrymmas.

Vid 13.15-tiden under onsdagen uppmärksammades personal och elever på den signal som man vid det här laget hört många gånger tidigare – brandlarmet.

En papperskorg, belägen i närheten av huvudingången, stod i brand och det var bara att utrymma lokalen. Personer på plats vittnar om att branden gav upphov till en viss rökutveckling, som ska ha varit mer illaluktande än vid tidigare tillfällen.

Räddningstjänsten kallades till området men skolans egen personal hade redan lyckas släcka elden. Även vid det senaste tillfället, i mitten av september, släcktes elden av skolans personal.

– Det är ju alltid väldigt små bränder och det blir väldigt begränsat, men man får ju en stark känsla av att det här är så otroligt onödigt. Personalen är ju aldrig långt ifrån och det är ganska snabbt löst. Men det får stora konsekvenser. Man får avbryta verksamheterna och folk blir trötta, säger Alphaskolans rektor Peter Sund.

Hur reagerar eleverna på det här?

– Det är ju olika givetvis, men det är många som är less på det. En del blir oroliga och andra tycker bara att det är otroligt onödigt.

Har man någon aning om vem som kan ha startat branden?

– Nej, inte i det här läget. Men för varje gång det här sker så är det ju fler och fler som tröttnar på det. Jag tror att det gör att vi kommer närmare till att få reda på vem det är. Det är en tidsfråga

Ingen skadades i samband med branden.

Läs mer om dessa ämnen

Alphabrand

Mest delat denna vecka