Systrarna Jenni och Linda Steiner driver ICA Trossen tillsammans sedan 2013. – Det känns roligt att ICA tror på Trosa som marknad och satsar, säger Linda som är vd i ICA Trossen. Foto:

Ny lokal gör att ICA Trossen kan expandera

Trosa

Som SN berättade förra veckan ska ICA Trossen rivas och en ny butik byggas på tomten bredvid. Med nya lokalen blir Trossen blir en ICA Kvantum-butik.– Vi kommer att behöva nyanställa, säger Trossens vd Linda Steiner.

Det finns stora planer för nya ICA Trossen. Från dagens format som Supermarket planeras en storlek större. Det innebär att ICA Trossen blir en Kvantum-butik, storleken mindre än stormarknadskonceptet Maxi.

– Det känns jätteroligt att vi inte bara kan behålla all nuvarande personal utan även kommer att behöva nyanställa, säger Linda Steiner.

Detta innebär ett ännu så länge okänt antal nya jobb för Trosabor.

– Vi är väldigt måna om att anställa människor från bygden, det är en del av vårt personliga bemötande. Kunderna ska kunna känna igen folk som jobbar här, säger Linda Steiner.

Planerna för rivning och nybyggnation innebär inte att ICA Trossen kommer att behöva stänga. Den nya butiken ska byggas på tomten vid sidan av nuvarande personalparkering. Under byggtiden pågår handeln som vanligt i nuvarande butik.

– När den nya butiken invigs kommer den gamla att rivas i stort sett på dagen. Där kommer det att bli parkering i stället, berättar Linda Steiner.

Målet är att inleda byggnationen i år. Exakt när det kommer i gång är ännu inte bestämt.

– Det är fortfarande inget beslut taget i ICA:s styrelse, därför finns ingen konkret tidsplan. ICA sköter upphandlingen åt oss och förhoppningsvis sätts spaden i marken i höst, säger Linda Steiner

Familjen Steiner har drivit ICA Trossen sedan 1993 då Lindas föräldrar Uno och Bibbi byggde den nuvarande butikslokalen. SN har tidigare skrivit om Trossens planer för utbyggnad, men istället för 25-årsjubileum blir det alltså rivning av lokalen. Linda Steiner, som driver Trossen tillsammans med sin syster Jenni sedan 2013 och i stort sett är uppvuxen i butiken, känner dock ingen nostalgi över det.

– Nej, butiken är redan utbyggd en gång och det medförde att det nu finns så stora brister i konstruktionen att det skulle kosta mer att åtgärda det än att bygga nytt. Det känns bara bra att ha ICA i ryggen, att de tror på Trosa som marknad och satsar.

Med de större lokalerna blir det bland annat bredare och rakare gångar vilket gör det lättare för funktionshindrade att ta sig fram. Som Kvantum-butik kommer Trossen också att rymma ICAs apotek Hjärtat och en bistro där kunderna kan sitta och äta. En annan nyhet som införs är självscanning och snabbutcheckning.

Den gamla butiken är ju ganska personligt utformad. På de skisser SN tagit del av ser nya lokalen ut som en ganska anonym murad kloss. Känns inte det lite tråkigt?

– Butiken kommer inte att bli någon massproduktion utan kommer att utformas efter våra önskemål. När det gäller den yttre utformningen litar jag på att Trosas stadsarkitekt ser till att butiken ska passa in i Trosa.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaLivsmedelMat
Relaterat