• Foto:
  • "NMR ska inte få skrämma bort oss från gatorna." sa Tilde Wistemar och 17-åriga Miranda Viberg, som var några av nyckelskramlarna i Nyköping Foto:
1/

Nyckelskramlarna räds inte nazisterna

NYKÖPING

Vid lunchtid skramlade nyckelknipporna i händerna på ett 70-tal personer, som samlats till en manifestation vid Stora torget i Nyköping för att värna det fria demokratiska samhället .

Invid valstugorna och utanför Stadshuset, där mängder av förhandsröstare samtidigt gick in och ut ur huset, samlades nyckelskramlarna för att föra oväsen för den goda saken.

Sedan tio år tillbaks har nyckelskramlare genomfört sina manifestationer

De bägge vännerna 17-åriga Miranda Viberg och 16-åriga Tilde Wistemar gav raka besked om varför de valt att stå på torget och skramla med sina nyckelknippor.

– Särskilt i dag, dagen före valdagen, är det viktigt att våga stå upp mot rasismen genom att delta i en fredlig manifestation. NMR och nazisterna ska inte få skrämma oss till tystnad, konstaterade Tilde Wistemar.

– Det är viktigt att ta plats och att de inte får ta över. Det här är även ett sätt som inte får rösta att visa vår avsky för rasismen, fyllde Miranda Viberg i, som menade att rädslan inte får ta över i samhället.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingDemonstrationManifestationNazismPolitik
Relaterat