Nyköpingsbo satte fiskerekord: Sveriges längsta abborre

NYKÖPING
annons

Emanuel Swärd från Nyköping har fått upp en rekordstor abborre. Med sina 61,5 centimeter slår den tidigare svenskt längdrekord med över en halv decimeter. – Det kändes som en dröm, säger han.

Emanuel Swärd är sportfiskare och bor utanför Nyköping. Men det var utanför Boden i Norrland som han drog upp den rekordstora fisken.

– Det är definitivt svenskt längdrekord, troligtvis i Skandinavien också, säger Emanuel.

Foto:

Fisken var rekordlång för att vara abborre, däremot var den inte rekordtung. Tyngre abborrar har fiskats i Sverige.

Det var på natten mot torsdagen som han var ute och fiskade själv i en roddbåt. Vattnet var helt klart och han såg den stora fisken komma mot båten.

– Jag var helt i chock. Jag har tidigare fått upp en abborre på 53 centimeter och trodde att det var omöjligt att överträffa. Jag kunde knappt förstå det, säger han.

När fisken hade mätts och fotograferats släpptes den tillbaka i sjön. Vilken sjö det handlar om vill Emanuel hålla hemligt.

– Det är på grund av att det riskerar att bli överfiskat här. Fiskare är som myggor, de vallfärdar gärna till samma ställe.

Efter fisketuren hade Emanuel svårt att sova.

– Det kändes som en dröm, det var en helt fantastisk upplevelse, säger han.

– Jag jobbar med fiske 30 timmar i veckan och jag förstod att det här är unikt, något jag aldrig mer kommer att få uppleva.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingFiskFiske
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka