Nyköpingsbon Harriet Nilsson tävlade i tv på onsdagskvällen när Sveriges mästerkock hade säsongspremiär.

Nyköpingsbon Harriet Nilsson lagade sig vidare i Sveriges mästerkock

Nyköping

Med kärlek till matlagning, baktankar och massor av tävlingsinstinkt tog sig Harriet Nilsson vidare i Sveriges mästerkock.

Harriet Nilsson från Nyköping var en av deltagarna när Sveriges mästerkock hade säsongspremiär. Förra säsongen, den nionde i ordningen, var lite av en rekordsäsong för det populära matlagningsprogrammet som sänds i TV4. Amatörkockarna och den hårda juryn lockade nästan 1,2 miljoner tittare per avsnitt.

Också i år består juryn av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.

– Det var fantastiskt roligt att träffa juryn. Det är väldigt trevliga personer, var och en på sitt sätt, och all den kunskap de har, sa Harriet Nilsson inför programmet.

Harriet Nilsson.

Säsongen inleddes med audition i Stockholm. Harriet Nilsson kom laddad till uttagningen. Kärleken till matlagningen har hon med sig hemifrån Vingåker. Baktankarna är att komma in i en ny bransch, hon har idéer som hon vill testa. Tävlingsinstinkten sitter i ryggmärgen på den före detta elitidrottaren.

Juryn uppskattade Harriet Nilsson kokkonst och skickade henne vidare till slutkvalet i Gävle. Via auditions i Stockholm, Göteborg och Helsingborg går 40 utvalda vidare för att göra upp om tolv finalplatser.

På TV4:s hemsida skriver Mischa Billing att de letar efter smaksäkra hemmakockar som är beredda på att satsa allt för att ta hem segern och att det är ren magi att få följa deltagarnas utveckling under säsongen.

Harriet Nilsson

Bor: villa vid kusten utanför Nyköping

Familj: gift med Timo. Egna barnen Daniel och Sofie och barnbarnet Lovis, samt Timos barn Ida och Tobias.

Ålder: 55 år

Gör: försäljningschef Ica Maxi i Katrineholm, egen konsultverksamhet

Aktuell med: Sveriges mästerkock i TV4, och ett matprojekt tillsammans med Sörmlands turismutveckling som handlar om att få ut mer lokal mat på hyllorna i butikerna men också i offentliga kök

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingMatMatlagning
Relaterat