Anna Öhrner och Karin Mehler, projektledare för Nyköpings festdagar

Nytt publikrekord under festdagarna: "Det blev jättelyckat"

NYKÖPING

Festdagarna drog tiotusentalsbesökare till Nyköping city. Arrangörerna uttrycker sin glädje över hur lyckad helgen blev.

– Molly Sandén drog nytt publikrekord med femtusen besökare till lördagens konsert, säger Karin Mehler.

SN nådde under söndagen en nöjd Karin Mehler, projektledare för festdagarna.

– Det blev jättelyckat, mycket folk och bra stämning över lag. Som arrangör är hon extra nöjd över hur organisationen och samarbetet under helgen fungerat.

– Jag är tacksam över det arbete mina kollegor gjort, hon påpekar hur viktigt teamwork är vid ett sådant här stort arrangemang. Vi uppskattar antalet besökare totalt under helgen till 40 000–50 000. Dessutom blev det nytt publikrekord på Stora torget med 5 000 besökare under Molly Sandéns spelning.

Är det något ni vill ändra till nästa år, eller göra mer av?

– Samarbeta mer än vi gjort tidigare med nattklubbarna i stan och arrangörerna i Gripsholmsparken, både när det gäller artistbokningar, så det inte blir dubbelbokningar, och så tror jag att vi kan komplettera varandra ännu mer än vad vi redan gör.

Karin säger att hon och kollegorna kommer bjuda in de övriga arrangörerna till ett sådant samarbete.

– Vi kommer börja planeringen för "Festdagarna 2019" redan i höst, annars brukar vi gör det först till våren, men nu finns förutsättningarna för att börja redan till hösten. Först och främst kommer vi göra en ordentlig utvärdering. Vi behöver dessutom kolla över hur man tacklar såndan här extremvärme, fler platser där man kan få skugga och öka tillgången till vatten.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingMusikfestdagar
Relaterat