• Sara Karlsson lämnar sin riksdagsplats i protest.
  • Jacob Sandgren, förste reserv, tackar nej till riksdagsplatsen. Inför förra valet kampanjade han för att få plats i riksdagen, men är nu landstingsråd. Foto:
  • Nästa person på tur är Oxelösunds kommunalråd. Men inte heller Catharina Fredriksson vill hoppa in i riksdagen de sista månaderna före valet. Foto:
1/

Svårt att hitta sörmländsk kandidat till S-plats i riksdagen

NYKÖPING

Riksdagsledamot Sara Karlsson (S) har hoppat av i protest. Näst på tur står Jacob Sandgren från Nyköping, men han är inte beredd att hoppa in.

Sara Karlsson (S) från Eskilstuna meddelade på fredagen att hon hoppar av i protest mot Socialdemokraternas besked om att dagens restriktiva migrationspolitik ska ligga fast.

Det innebär att frågan går till Jacob Sandgren från Nyköping, i dag personallandstingsråd i landstinget Sörmland, som är förste reserv. Han kommer dock att tacka nej.

– Vi har jobbat hårt för att bli en bättre arbetsgivare under de här åren och nu vill jag ut i valrörelsen och berätta om det. Jag känner så starkt för det vi har gjort så jag vill fortsätta med det arbetet, säger han.

Nästa person på Socialdemokraternas Sörmlandslista förra valet är Catharina Fredriksson, i dag kommunalråd i Oxelösund. Inte heller hon är beredd att hoppa in.

– Jag är förstanamn här på Oxelösunds kommunlista och jag behöver finnas här i min kommun och göra en bra valrörelse. Jag kommer inte att tacka ja att hoppa in som ersättare för henne under den här korta perioden, säger Catharina Fredriksson.

Anledningen till att Sara Karlsson valde att hoppa av var den skärpta migrationspolitiken. Partiet presenterade den nya inriktningen för migrationspolitiken på fredagen. På Facebook har hon meddelat att hon lämnar sitt uppdrag.

Men Jacob Sandgren står bakom den nya skärpta politiken.

– Jag tycker att omställningen är bra. Jag tycker att det ska vara ordning och reda, säger han.

– Det är bra att partiet är tydligt.

Sara Karlsson skriver på sin Facebooksida: "Kommer ni ihåg för några år sedan när vi förfasade oss över utvecklingen i Danmark? Och hur vi sa att det där ska vi inte låta hända i Sverige? Well. Det hände".

Under fredagskvällen inkom det uppgifter om att Leif Hård, pensionär i Strängnäs och sjua på listan, tar platsen.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaJacob Sandgren (S)SörmlandVal 2018
Relaterat