OS-medaljören Danijela Rundqvist inspirerade elever på Rosenkällaskolan att nå FN:s globala mål för hållbar utveckling. Foto:

Olympier inspirerar barn på Rosenkällaskolan

Nyköping

Elever på Rosenkällaskolan ligger just nu i hårdträning för att tillsammans med elever från hela Sverige nå hundra varv runt jorden. Under torsdagen fick de coachning av hockeyspelaren och den tvåfaldigt prisade OS-medaljören, Danijela Rundqvist.

Hon har spelat över 200 landskamper för Sverige och gjorde 41 mål under sin tid som hockeyproffs. Nu är hon inspiratör i det globala projektet World Childrens Prize, som syftar till att öka medvetenheten kring FN:s globala mål för hållbar utveckling, så att målen kan nås före 2030.

För att inspirera barnen att engagera sig i FN:s globala mål tar Danijela Rundqvist avstamp i de olympiska värderingarna och sina egna idrottsliga erfarenheter. Och tillsammans med andra skolbarn i Sverige är tanken att Rosenkällaeleverna ska förbereda sig målgången som sker den 1 april. Då ställer barn i Sverige och hela världen krav på förändring och bildar mänskliga kedjor – som förlängs genom att de springer eller går tre kilometer. Tillsammans ska de nå hundra varv runt jorden.

Sedan år 2000 har 630 000 barn i Sverige deltagit i Worlds Childrens Prize.

Läs mer om dessa ämnen

RosenkällaskolanSport