• Oppositionsrådet Anna af Sillén (M) är kritisk till hanteringen av kommundirektörens uppsägning. Foto:
  • Erik Carlgren fick lämna jobbet som kommundirektör i slutet av januari. Han fick 20 månadslöner som kompensation för att han fick sluta i förtid. Foto:
1/

Oppositionen kritisk till uppsägningen av Carlgren

NYKÖPING

Den politiska oppositionen riktar kritik mot hur kommundirektören Erik Carlgren fick sparken. "Hela kommunstyrelsen borde ha informerats".

I ett särskilt yttrande på kommunstyrelsen skriver de borgerliga oppositionspartierna M, KD och L att de är kritiska till hur de styrande partierna hanterade Erik Carlgrens uppsägning.

Beslutet var inte brådskande, anser de, något som kommunalrådet Urban Granström (S) har hänvisat till när han utan att ta upp frågan med kommunstyrelsen sade upp kommundirektör Erik Carlgren.

Oppositionspartierna anser att hela kommunstyrelsen borde ha informerats om beslutet och om det avtal som skrevs om att Erik Carlgren skulle få 20 månadslöner i samband med att han fick sluta.

För att liknande situationer inte ska uppstå på nytt anser partierna att delegationsordningen bör revideras, då den är för otydlig i dag. "Det ska inte råda några oklarheter om vad som gäller kring var vilka beslut ska fattas", skriver partierna i yttrandet.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings kommunAnna af Sillén (M)Erik CarlgrenUrban Granström (S)NyköpingKommunalpolitik
Relaterat