Ahmad Eid kryssades in i kommunfullmäktige för Moderaterna. Foto:

Personkryssen gav honom plats i Nyköpings fullmäktige

NYKÖPING

Efter bara ett halvår som aktiv i Moderaterna kryssades han in i politikens finrum. 418 personkryss gav Ahmad Eid en plats i Nyköpings kommunfullmäktige.

Han fick frågan om han ville engagera sig partipolitiskt så sent som i mars. Till en början var det en utmaning för honom att gå ut offentligt med sin politiska hemvist. När rösterna är räknade ser det ut som att totalt 418 Nyköpingsbor kryssade för honom och gav honom ett av Moderaternas 16 mandat.

– Det känns jättebra. Jag är hedrad, säger han.

Valrörelsen var intensiv och till en början trodde Ahmad Eid att arbetet var klart på valkvällen. Han stod på plats nummer 18 på Moderaternas lista i Nyköping och hade inte räknat med att det skulle ge honom en plats i fullmäktige. Men i takt med att personkryssen har räknats har det börjat komma grattis-sms. Än är resultatet inte fastställt efter kontrollräkning, men klart är att många Nyköpingsbor la sin röst på Ahmad.

Som vd för grossistfirman Be good är han är inte förvånad över att han har ett visst stöd i exempelvis näringslivet. Han har också varit ideellt engagerad i olika sammanhang i Nyköping, exempelvis som ordförande i Bissarna fotboll. Senaste halvåret har han drivit en personvalskampanj på sociala medier.

– Men jag hade inte väntat mig att jag skulle få så här stort stöd, säger han.

Frågor han är särskilt intresserad av är integration, entreprenörsfrågor och skola.

– Först ska jag försöka hitta min plats och se var jag kan göra mest nytta. Det är mitt första år och det är mycket att lära.

Att politiken kräver tålamod på ett annat sätt än näringslivet är något han är beredd på.

– Jag ser fram emot det, men det kommer att bli en utmaning, säger han.

Han har inte vågat fira än, utan väntar på att resultatet ska fastställas av länsstyrelsen. Men det känns bra att ha fått det stöd han har fått från Nyköpingsborna.

– Det hade inte varit lika roligt om jag hade haft min plats klar på listan. Nu har jag fått kämpa mig fram. Stödet jag har fått ger mig en boost. Jag vill inte göra någon missnöjd.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

ModeraternaNyköpingVal 2018
Relaterat