Malva Enoksson vill fortsätta rida. Hon vill ha kommunens hjälp att rädda ponnyskolan. Foto:

Ponnyryttarna vädjar om hjälp hos toppolitikerna

NYKÖPING

– Jag vill så gärna fortsätta rida, säger Malva Enoksson. På onsdagen gick nog budskapet fram till kultur- och fritidsnämndens toppolitiker. Då samlades ponnyskolans elever vid stadshustrappan i Nyköping i ett sista försök att få hjälp att hitta en lösning.

Carina Wallin (S) och Conny Jacobsson (V) fick en käpphäst av ponnyskolans ägare Maria Jägerdén. Sedan Nyköpings ridsällskap gick i konkurs och Bullersta sålts till en privat aktör har Jägerdén drivit ponnyskolan under mycket primitiva förhållanden på Berga gård. Nu tar orken slut.

Carina Wallin (S) och Conny Jacobsson (V) Foto:

– Jag har inga planer på att fortsätta ridskolan i vår, säger hon.

De unga ryttarna i ponnyskolan och deras föräldrar är förtvivlade och vill ha kommunens hjälp att säkra sin ridning och hästpyssel. Då behövs bland annat ett ridhus.

– Vi kan inte stödja en privat aktör. Det strider mot kommunallagen. Och det finns andra ridskolor, sa Carina Wallin till de oroliga barnen på torget.

Hon påpekade att kommunen projekterar för en ridanläggning på Flättna.

– Men det kan ju ta fem år. Det är NU vi behöver ett ridhus. Om fem år är jag 18, säger Malva Enoksson.

Barnen och de vuxna på torget påpekade att det inte finns lediga platser i traktens ridskolor. Flera årskullar kan gå miste om möjligheten att lära sig rida och sköta hästar. Maria Jägerdén hade gråten i halsen när hon talade till politikerna.

– Det här handlar inte om mig. Det handlar om verksamheten för alla de här barnen. Rädda den.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings HästsportklubbBullerstaNyköpingHästHästsportPolitikridsport
Relaterat

Mest delat denna vecka