Rutinerade, om än skadebenägne, Rabi Elia väljer att köra vidare med Trosa Vagnhärad i division 3. En stöttepelare i lagets försvarsspel som till och från var lite väl släpphänt under den nu avslutade säsongen. Foto:

Rabi Elia kör vidare i Trosa Vagnhärad

Fotbollstrean

Allsvenskt meriterade Rabi Elia. Där har ni förste spelare att förlänga med Trosa Vagnhärad SK.

Med 60-talet allsvenska matcher och strax under 100-strecket när det gäller superettan (främst i moderföreningen Syrianska) blir förstås 31-åringen en viktig cementpelare i TVSK:s lagbygge även kommande säsong.

– Han är jätteviktig för oss med sin erfarenhet och skicklighet, säger en av förståeliga skäl belåten Jonatan Hansson, TVSK:s tränare.

Elia, främst mittback men även användbar som defensiv mittfältare, anslöt till klubben inför 2016 års säsong. Den gångna säsongen fungerade han som assisterande spelande tränare.

– Han kommer även hjälpa oss där med bitar i försvarsspelet. Men framför allt ska han spela.…

Elia har dock dragits med vissa skadebesvär under sina år i klubben, vilket gjort att just han till och från inte har kunnat spela.

– Framför allt har det väl att göra med att han tränar mindre nu än förr då han spelade på högre nivå. Men vi ska se till att han får bygga upp sig nu med en bra försäsong så att han ska hålla i längden, säger Hansson.

När det gäller de senaste årens assisterande tränare, Fredrik "Vecka" Adolfsson, råder det mera osäkert läge.

– Det är väl ytterst osäkert. I slutet av nästa vecka vet jag mera, säger Vecka om en eventuell fortsättning i den rollen.

Kan Elias förlängning borga för att David Durmaz och Robert Massi också kör vidare?

– Jag tror och hoppas det i alla fall. Sedan är ju inget klart förrän allt är påskrivet, svarar Hansson.

Trosa Vagnhärad kommer att spela sin första träningsmatch lördagen den 23 februari på bortaplan mot division 2-laget Värmbol från Katrineholm.