Erik Olofsson, som länge haft sin restaurang Erik i Forsen ute till försäljning, har nu hittat en köpare.

Restaurangen Erik i Forsen får ny ägare

Nyköping

Efter att ha varit till salu i över ett år har Nyköpingsrestaurangen Erik i Forsen sålts. Tidigare ägaren, Erik Olofsson, är nöjd och ser nu fram emot att lägga mer fokus på sina andra verksamheter.

– Det känns faktiskt väldigt bra, det är en kompetent person som kommer ta över och som har kunskap om branschen, säger Nyköpingskrögaren Erik Olofsson, som lämnade beskedet till SN under onsdagen.

Vem som är den nya ägaren är fortfarande lite hemligt, de är inte offentliggjort ännu, förklarar Olofsson.

Kan du säga något om vad som kommer hända med restaurangen framöver?

– Jag vet inte helt säkert, men personerna i fråga kommer nog driva det vidare i ungefär samma anda, som en à la carte-restaurang. Det kan jag tänka mig.

När kan man förvänta sig att de slår upp portarna?

– Jag tror att det blir någon gång efter årsskiftet, januari, februari, mars. Men jag vet inte säkert, det är ju upp till dem såklart.

Restaurangen har legat ute till försäljning i ett drygt år, en process som tagit mycket tid i anspråk, förklarar Olofsson. Nu är ambitionen att utveckla de verksamheter som han fortfarande driver.

– Vi har ju en cateringfirma, och så har vi Nyköpingshus kvar. Sedan har vi ju också viltslakteriet ute i Vrena. Det ska vi försöka vidareutveckla nu, och försöka ta nästa steg i, säger han.

Inom den absolut närmsta framtiden väntar dock något helt annat.

– I morgon sitter jag på ett älgpass i Småland. Jag är precis på väg och ska åka alldeles strax.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingMatNäringsliv
Relaterat

Mest delat denna vecka