Foto:

Risk för snö i Södermanland

NYKÖPING

Det förväntade regnområdet kan komma att övergå till snö det närmaste dygnet.

Visst har ni sett på bilder från tidigare år, bland annat i era sociala medier, att så här dags i november brukar det ha kommit åtminstone något snöfall?

Hittills har snön i Södermanland knappt skymtats, men nu verkar det vara på gång en del av den vita varan.

– Vi har en jätteosäker prognos. Det beror på att vi har ett regnoväder på väg redan under dagen som kommer finnas kvar över Sverige till viss del. Sedan kommer kallare luft ner över Sverige och då kommer regnet övergå till snö eller blötsnö. Men det är osäkert var gränsen går, meddelade SMHI vid elvatiden på fredagsförmiddagen.

Tidigare var risken större att Södermanland och Östergötland skulle drabbas av snön, men gränsen har enlig prognoserna knuffats norrut sedan det första larmet kom.

– Det är inget ovanligt med snö i november och de senaste dagarnas temperaturer har legat under det normala. Om regnet övergår i blötsnö eller snö kan det lokalt ge större mängder och orsaka problem, men lokalt kan det annars komma ett kraftigare regn. Men risken för snö finns.

Än så länge har SN-området förhållandevis klara plusgrader, men de nordligare delarna av Södermanland har vägarna blivit hala och en del trafikolyckor har inträffat i Eskilstuna och Strängnäs kommuner.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpingsnö väder
Relaterat