Siw Johansson i den ideella föreningen Bloom, som nu avgår som ordförande i Bloom efter sex år.

Siw lämnar sin post i Bloom

Nyköping

Siw Johansson avgår efter sex år som ordförande i den ideella och politiskt obundna föreningen Bloom, som arbetar för att hjälpa utsatta grupper med inriktning på barn, ungdomar och ensamstående föräldrar i Nyköpings kommun.

Hur känns det att lämna ordförandeposten?

– Jo, men när det är väl genomtänkt så känns det ganska bra. Vi känner oss väldigt nöjda med det vi har gjort, att vi har kunnat dela ut så mycket pengar.

Föreningen har samlat in nästan 1,5 miljoner kronor, som delats ut till över 700 barnfamiljer, sedan föreningen bildades 2009. Vad tänker du när du hör den siffran?

– Jag blev helt förvånad över att det hade blivit så mycket, och jag tycker det är helt fantastiskt.

Hur har man arbetat för att få in de här pengarna?

– Vi har helt enkelt ringt runt till lokala företag, och så är det en fem-sex privatpersoner som skänkt pengar. Vi har också skrivit i "Hundra ord om din förening" i SN efter varje styrelsemöte. Plötsligt en dag så dök det upp 10 000 på kontot. Vi spårade det och då visade det sig att det var en dam som hade läst "Hundra ord..." i SN och blivit berörd. Hon har skänkt 10 000 kronor två gånger under drygt ett år.

Utöver Siw Johansson avgår även sekreterare Richard Sevelius och kassör Göran Andersson, som båda suttit med i styrelsen sedan 2010.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingFöreningslivHjälpprojektNäringslivVälgörenhet
Relaterat