Skoglund berättar själv om kollapsen – var bara en timme från döden

NYKÖPING

Boxaren Erik Skoglund ger nu sin första TV-intervju efter olyckan. SN.se kan visa en glimt ur den dokumentär som sändes på TV 3 under söndagskvällen. I intervjun berättar Skoglund själv hur nära det faktiskt var att han inte överlevde.

Det är Peter Jihde som mött Skoglund i hemstaden Nyköping. Han säger att dokumentären med Skoglund har varit ett av hans mest berörande och känslostarka jobb någonsin.

Här kan ni se dokumentären "Erik Skoglund: Vägen tillbaka"

– När Erik stiger ned från stepup-brädan efter att ha satt ett nytt personligt rekord och stenansiktet Skoglund ler med ögonen, då ser jag att han är på väg tillbaka. Vad tillbaka är vet vi inte dag, det vet vi först senare. Men för mig gav det samma känsla som när jag ser svenskar vinna något stort i idrottssammanhang. Bröstet blir stort, och man får svårt att svälja, säger Peter Jihde.

Han säger att Skoglund verkar ha gjort det som är möjligt för att skydda sig i en sport där det inte går att skydda sig.

– Han råkade ut för det som ingen vill råka ut för men han har fått en chans till. Det hoppas jag att han tar till vara på, säger Peter Jihde.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundNyköpingBoxningWEBB_TV
Relaterat