Skoglund tror inte att det ska vara några större problem att väga in till supermellanvikt tre gånger om året. Foto:

Erik Skoglund blickar mot ny viktklass – och siktar på match mot legendaren

NYKÖPING
annons

– Jag byter viktklass och nu kan Sauerland styra och garantera stormatcher på ett helt annat sätt, säger Erik Skoglund – och avslöjar att han helst av allt tar en tidig match mot nordiska giganten Mikkel Kessler.

Skoglund går från 79,4- till 76,2-kilos, ner till supermellanvikt – en mycket ansedd viktklass som faktiskt inte bara känns öppnare utan också lite lättare om man ser till topp fem i världen.

– Ja, just nu är det så. För fem–tio år sedan var det absolut inte samma läge. Men framför allt är den lätta tungvikten helt låst just nu i och med att vi inte fick hit Nathan Cleverly till Nyköping – fast boxaren själv var med på det, säger Skoglund till SN-sporten.

Vad är de största boxningsmässiga fördelarna för dig?

– Min längd, räckvidd och kraft. Jag har känt det övertaget på sparring mot några av de bästa redan för tre år sedan – samtidigt som det är rätt få supermellanviktare som är snabbare än jag.

Nackdelarna då, hur mycket vikt måste du ta genom krafthämmande vätskebantning?

– Jag tror det inte kommer att behövas speciellt mycket, inte ens så mycket att jag inte blir helt återställd till match. Jag har ganska lätt kommit ner på vikter kring 78,5–79,0 utan att ta någon vätska alls. Men jobbet med att ta ner grundvikten några kilon har jag redan börjat med.

En eventuell match när danske legenden Mikkel Kessler gör comeback skulle gå i Danmark.

– Ja, definitivt, den matchen skulle gå i Köpenhamn – varför inte på Parken! Men den bortakampen skulle jag mer än gärna ta och den skulle vara bra för nordisk boxning, säger Skoglund och skiner upp.

Klart är att Kalle Sauerland håller på och letar efter ett lämpligt motstånd till Kessler just nu.

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxningsport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka