Mix Haxholm.

SM-silver till Nyköpingsklubb

Bågskytte

Stenbro BS lyckades inte försvara sitt SM-guld i tremannalag när mästerskapet drog i gång i Motala. Men en fin silvermedalj blev det till trion.

Mix Haxholm, Björn Jansson och Jonatan Andersson förlorade finalen mot Lindome med 2–6. Stenbro förlorade de båda första omgångarna men gav sedan finalmatchen liv genom att reducera till 2–4. Men sedan kunde Lindome avgöra.

I Mix-SM sköt Stenbro om bronsmedaljen efter att ha förlorat semifinalen mot de slutliga mästarna Sandviken. Men trots ledning med 3–1 kunde Karlsvik vända och vinna 5–3. Stenbro hade ledning inför sista pilen i slutomgången. Behövde en sjua för seger och bronsmedalj men det blev tyvärr en femma. Jonatan Andersson och Mix Haxholm slutade därmed fyra.

Under söndagen avgörs de individuella finalerna. Jonatan Andersson var näst bäst i kvalificeringen bland herrarna. Björn Jansson också vidare till söndagens utslagningsmatcher.

Mix Haxholm hade tredje bästa resultat i damklassen i kvalet. Även för damerna väntar utslagningsmatcher fram till guldfinal.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Stenbro BSSportBågskytte
Relaterat