Foto:

SMHI: Osäkert om snötäcket ligger kvar

NYKÖPING

Det kan komma mera snö, men snötäcket riskerar ändå att försvinna under sportlovet. – Det beror på hur varmt det blir under dagarna, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Väderprognosen för den närmaste tiden är osäker. Osäkerheten beror på molnen, som de närmaste dagarna breder ut sig. Blir det luckor i molntäcket kan temperaturen, framför allt nattetid, sjunka ner en bit under noll grader.

De närmaste dagarna kommer temperaturen dagtid i våra trakter ligga kring nollan, kanske någon plusgrad. Ett högtryck växer in under tisdagen och de efterföljande dagarna kan temperaturen sjunka några grader under noll.

Till torsdag kväll kommer ett nederbördsområde in över länet, som kan ge en del blötsnö. Blötsnön ser därefter på fredagen ut att övergå i regn. Till helgen blir det runt noll grader (nattetid) och någon plusgrad dagtid.

– Väderprognosen för helgen är hoppig. Kallare ser det inte ut att bli, osäkerheten ligger i stället i hur varmt det blir, säger Charlotta Eriksson.

Hur mycket regnet och vinden tär på snötäcket är osäkert.

Vid SMHI:s mätstationer i Björkvik och Aspa finns ett uppmätt snötäcke på 15 respektive 18 centimeter, men närmare kusten, till exempel Vagnhärad, handlar det om bara några centimeter.

– Mycket av snötäcket kommer att smälta, säger Charlotta Eriksson.

För sportlovsveckan ser det i dagsläget ut att bli några plusgrader, men fortsatt någon minusgrad på nätterna, dock ingen nederbörd.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

vinter väder
Relaterat