• Eleverna i fyran och femman sjunger "Sitter på ett berg" i stämmor. Foto:
  • Clara Cronhielm på väg upp på scenen för att ta emot ett språk-stipendium. Foto:
  • Fullt av glada elever på Vallarna i väntan på sommarlov. Foto:
  • – Jag har extrem scenskräck, min största talang är att dölja den, säger Evelina Wendel, från klass 9.3 som framträdde på skolavslutningen. Till hösten ska hon gå på LBS och läsa musikproduktion. Foto:
1/

Solig skolavslutning på Kunskapsskolan

Nyköping

På torsdagen var det eleverna på Kunskapsskolans tur att få gå på sommarlov – med en avslutning som bjöd på sång, tal och bara glada miner.

Det var fullt av föräldrar, vänner och släktingar i solen på Vallarna på torsdagen när eleverna på Kunskapsskolan hade sin skolavslutning. Punktligt klockan 16 tog konferenciererna från nionde klass, Anna-Sophia Bartosch och Jakob Karlsson, plats på scenen för att hälsa alla välkomna och konstatera att "vi elever vill bara ha sommarlov". Som svar hördes ett rungande jubel från resterande elever som satt i gräset, i mitten av folksamlingen. Sedan lämnade Anna-Sophia och Jakob över till fjärde- och femteklassarna som precis gått klart sitt första år på Kunskapsskolan. Gemensamt sjöng de sången "sitter på ett berg". I takt med att eleverna sjöng "och vinden är så varm, den fläktar mot min arm" blåste ljumma vindar över Vallarna.

– Det var jättenervöst innan, men där uppe känns det jättebra som konferencier, säger Jakob Karlsson, klass 9.5.

Efter ytterligare ett elevframträdande var det dags för rektorn Linda Teske att hålla tal.

– Det här med elevernas delaktighet är viktigt för mig, började Linda Teske.

Sedan fick hon sällskap på scenen av två elevrådsrepresentanter, och tillsammans höll de avslutningstalet. Efter talet var det dags för Linda Teske att dela ut stipendium till några av eleverna i nionde klass. Det delades bland annat ut stipendium i kategorierna idrott och hälsa, längsta resa, språk och SO.

Skolavslutningen avslutades traditionsenligt med att alla gemensamt sjöng "Den blomstertid nu kommer".

Läs mer om dessa ämnen

Kunskapsskolanskolavslutning