I Stavsjö finns både service och plats för entreprenörer som ska arbeta med att bygga Ostlänken, menar lokala företrädare för orten. Foto:

Stavsjö mobiliserar inför Ostlänken

STAVSJÖ
annons

Med sitt läge nära gränsen mot Östergötland skulle Stavsjö kunna vara en perfekt bas för arbetet med Ostlänken. Det tycker lokala utvecklare som på tisdag håller ett frukostmöte för politiker, företagare och andra intresserade.

– Stavsjö råkar ligga väldigt strategiskt till för bygget av Ostlänken, säger Gunnar Casserstedt som både är sekreterare i Kommunbygderådet i Nyköping och VD i Kiladalens utveckling AB.

Via motorvägen och trafikplatsen vid Stavsjö kan man lätt ta sig på båda sidor om den blivande Ostlänken, enligt Gunnar Casserstedt. Och i Stavsjö finns både plats för entreprenörer vid gamla industritomten från 1990-talet och service i form av bensinstation, restaurang och mataffär.

Frukostmötet är också ett sätt för lokala företagare att få hjälp att exponera sig inför att arbetet med Ostlänken ska dra i gång. Många av traktens lokala företagare har anmält sig för att delta i frukostmötet. Dit kommer också representanter för Östsvenska handelskammaren. Dessutom har en handfull politiska företrädare i Nyköping anmält intresse för att komma.

– Det är ett arbete som vi måste göra tillsammans med kommunen. Jag ser det här som en kick-off, säger Gunnar Casserstedt.

Läs mer om dessa ämnen

StavsjöOstlänken
annons

Mest delat denna vecka