BR:s leksaksbutik i Nyköping var inte beredda på fredagens besked. Vad som kommer hända med butiken är ännu oklart. Foto:

Stor leksakskedja i kris – lokal butik i Nyköping kan drabbas

Nyköping

Företaget Top-Toy, som driver BR och Toys R Us, stänger upp emot 26 butiker i Sverige. En oviss framtid präglar nu BR:s lokala butik på Västra Storgatan i Nyköping.

Beskedet kom under fredagseftermiddagen. Företaget Top-Toy meddelade att uppemot 100 butiker i Norden och Tyskland ska stängas – totalt omfattas 450 tjänster. I Sverige kan cirka 26 butiker omfattas.

Top-Toy har motiverat beslutet med att företaget måste bli mer lönsamt och att huvudkontoren ska rationaliseras.

– Till att börja med kommer den här rekonstruktionen att pågå i fyra veckor, fram till nyår. Då ska vi ha en plan klar för hur Top Toy ska bli mer lönsamt. Därefter kommer vi arbeta med den planen i ett antal månader, säger koncernchefen Per Sigvardsson.

Kommer butiken i Nyköping att drabbas?

– Vi vet ännu inte vilka butiker som omfattas. Det startar en förhandling från och med i dag, fredag, med fack och så vidare, säger han, och fortsätter.

– Vi kommer inte att göra någonting innan jul. Butikerna kommer att hålla öppet som vanligt. Man kommer också kunna byta sina julklappar efter jul.

För personalen i Nyköping kom beskedet som överraskning.

– Vi fick den här infon för knappt en timme sedan och är inte heller riktigt med på vad som händer. Så jag kan inte säga så mycket, sa Emma Wärn, butikschef på BR i Nyköping, på fredagseftermiddagen.

Efter att SN pratat med BR Nyköping på fredagseftermiddagen publicerades följande på BR Nyköpings sida på Facebook, där det hävdas att butikens sista öppningsdag är den 24 december:

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingEkonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat