Stora Torget under Turista hemma-dagarna 2017. Den 17 maj är det dags igen. Foto:

Uppdukat med aktiviteter när Nyköping bjuder in till turistfest

Nyköping

Den 17 till 20 maj får Nyköpingsborna chansen att upptäcka sin egen stad när de årliga Turista hemma-dagarna drar igång. I år står aktiviteter som guidade turer och laxsläpp på schemat. Nyköping Turism hoppas att det ska leda till att fler får upp ögonen för att semestra hemma i sommar.

För fjärde året i rad anordnas Turista hemma-dagarna i Nyköping, med målet att fler ska få chansen att upptäcka sin hemort på nytt. Mellan den 17 och 20 maj äger aktiviteter rum på flera platser runtom i staden. Gabriella Sandberg från Nyköping Turism, samordnare för Turista hemma-dagarna, vill att fler av stadens invånare ska få upp ögonen för vad Nyköping har att bjuda på.

– Många som är uppväxta i Nyköping upplever att de kan staden utan och innan och menar på att de vet vad som pågår i trakterna. Faktum är att det oftast är de nyinflyttade som har bäst koll, just för att de är nyfikna på vad som går att se och göra i deras nya stad, berättar Gabriella.

En hållpunkt från förra året som återvänder är upplevelsetorget, som byggs upp på Stora Torget under lördagen den 19 maj. Utöver en aktivitetsbana för de yngsta Nyköpingsborna kommer även olika turistföretag finnas på plats där för att informera om de sommaraktiviteter som ska hållas i staden.

– Vi hoppas att en större vetskap om vad som går att göra i Nyköping ska bidra till att fler väljer att ta hit släkt och vänner i sommar i stället för att åka iväg till andra städer, säger Gabriella.

Under Turista hemma-dagarna kommer det finnas möjlighet att gå guidade turer i stadshuset och rådhuset, vara med på en fotovandring i olika Nyköpingsmiljöer, titta på laxsläpp vid Pelles Lusthus och mycket mer. Briggen Tre Kronor lägger till i hamnen redan den 15 maj och stannar till den 18 maj.

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping CentrumTurism