NA Svensson fyllde 125 år på tisdagen. Lotta Svensson berättar att företaget tänker inrätta ett museum i delar av butiken vid Arnörondellen. Där ska saker från den ursprungliga järnhandeln visas. Foto:

"Vi ska göra allt för att finnas kvar"

Nyköping

NA Svensson är något av en institution i Nyköping. På tisdagen firade byggvaruhuset 125 år och nu siktar företaget på expansion.

När järnhandeln startades av Nils August Svensson för 125 år sedan låg butiken på Östra Storgatan i Nyköping. Sedan dess har järnhandeln utvecklats till ett byggvaruhus med butiker i både Nyköping, Vagnhärad och Huddinge.

Lagom till 125-årsdagen, som firades i går, berättar Lotta Svensson, som driver företaget tillsammans med sin bror Anders Svensson, att det finns planer på ytterligare expansion.

– I framtiden ska det vara möjligt att handla hos oss via nätet. Dessutom är planen är att öppna på ytterligare en plats. Jag vill inte säga mer än att den nya butiken kommer att ligga på en plats längs med E4:an, berättar hon.

Kommer ni att finnas om ytterligare 125 år?

– Vi ska i alla fall försöka bädda för det, genom att vara smarta och ha roligt. Men exakt vad framtiden bär med sig går ju inte att säga.

Förutom att NA Svensson tänker expandera är planen på att inrätta ett museum i butiken i Nyköping, och bygga upp järnhandeln så som den såg ut för 125 år sedan.

Läs också

( 11 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingEkonomi/FöretagNäringsliv
Relaterat