Foto:

William Nilson Fryer tog SM-silver

Fättävlan

Tystbergaryttaren William Nilson Fryer tog SM-silver i fälttävlan under de stora Strömsholmsdagarna. Och det var en oväntad medalj – även för ryttaren själv.

William Nilsson Fryer representerar Strömsholms Ridsportsförening och ville mest ta tillfället i akt att tävla på hemmaplan med allt vad det innebär. Det senaste året har han mest varit tränare åt en mängt olika ryttare och coachat sin sambo Anna Freskgård som håller på att etablera sig i världseliten med stallets nuvarande förstahäst, Box Quitie.

Men La Liga har tidigare haft hög kapacitet och nu stämde det mesta.

– Det är jättekul och lite oväntat, för jag hade egentligen lagt det här lite grann på hyllan, så jag kunde gå in och var ganska "onervös", säger William Nilson Fryer till SR Sörmland.

Terrängritten sitter i ryggmärgen medan speciellt dressyr kräver att gnugga ofta, så att William var strax bakom landslagsryttaren Johan Lundin på hästen Mind Me var inget annat än en skräll.

Och det här ger blodad tand.

– Först ska jag med Anna till Tyskland för hennes första fyrstjärniga tävling och siktet är ju inställt på VM i USA. Men i veckan kommer jag nog ta beslut om att det blir en ny större tävling med La Liga, säger Nilson Fryer till SR Sörmland.

Det hela blev inte sämre av att han var tvåa även i CIC1, då med Balotelli. Där var eleven Madelaine Nicolle, som har åkt hela vägen från Zambia för att träna i Tysberga, på en fin palts 14.

I klassen CIC2 var Williams sambo Anna Freskgård sexa på Techno, men fullföljde inte på Lotus. Nu är detta framtidshästar och Box Quitie sparades självklart inför Tysklandsresan.

I SM-dressyren prickade Patrik Kittel och Deja varje detalj i SM-finalen i kür på Strömsholm. Därmed var det inte minsta snack om att världsryttaren skulle knipa sitt femte SM-guld

SIlvret gick till Rose Mathisen på Zuindewind, som vann förra året när Kittel inte var med.

Gnesta RK:s Emelie Brolin red något vassare i finalomgången med sin minst sagt rutinerade häst, 17-åriga Briman. Procentresultatet blev nu 65,425 i küren, att jämföras med grundomgångens 64,304.

Därmed nosade Brolin/Briman, som gick till söndagens final som sista ekipage, på elfteplatsen. Men Carina Bondesson, Natalie Oldfors och Frida Hallgren närmast före höll alla undan med liten marginal.

Lina Dolk, som tidigare red för Gnesta men numera Ågesta, tog SM-brons i U25-dressyren.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

DressyrFälttävlanHästsportSport
Relaterat