24-timmarsregeln frustrerande

Insändarskribenten är som nyinflyttad Nyköpingsbo överraskad och besviken över 24 timmarsregeln vid parkering i Nyköping.

Insändarskribenten är som nyinflyttad Nyköpingsbo överraskad och besviken över 24 timmarsregeln vid parkering i Nyköping.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Insändare2019-12-04 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Finns det även Black Friday priser på parkeringsböter? Som nyinflyttad Nyköpingsbo har jag fått två parkeringsböter på tre veckor. Eftersom det bara finns 24 timmars parkering där jag bor. Det är dessutom dåligt skyltat, som nyinflyttad är det förvirrande man vet inte riktigt var man kan parkera. 

Jag har flyttat från en kommun där man tänkte på kommuninvånarnas trygghet. Där fanns det gott om parkeringsplatser och ingen 24 timmarsregel.  Igår kväll fick jag vid midnatt gå en kilometer efter att ha kört runt länge och letat efter en parkeringsplats i Nyköping, det kändes inte tryggt. 

Jag undrar också vilket miljötänk Nyköpings kommun har haft när man infört 24 timmarsregeln? Hur bra är det för miljön att bilägare måste starta upp bilen varje gång man måste byta parkeringsplats? Det är också en stress att man  måste flytta bilen varje dag. Jag blev  både överraskad och besviken när jag upptäckte 24 timmarsregeln här i Nyköping och att det var så få parkeringsplatser i min nya stad. Hur tänker Nyköpings kommun?