Insändare Så mycket information om coronaviruset men så lite information huruvida vi faktiskt ska utföra vårat arbete i äldreomsorgen om vi har bekräftat eller misstanke om coronasmitta. Om vi nu ska arbeta enligt Kohortvård såsom övrig smitta fungerar inte en personalbemanning på två eller tre i personalen. Jag undrar hur detta ska gå till utan helt relevant utrustning?

Hur ska vi inte sprida smittor mellan boende med ett så dåligt skydd som vi har idag. Varför prioriterar inte kommunen att vi som arbetar med svårt sjuka har ett bra "skyddskit"? Som vi kan bära för att inte föra över smitta mellan boende. Det är vi personal, anhöriga och övriga boende som för smittan vidare.

Varför tänkte vi inte till innan coronaviruset angående utrustning och skydd i beredskap? Ni som ansvarar för detta. Det känns kränkande mot oss som arbetar med multisjuka. Jag söker en mer detaljerad handlingsplan än den vi har fått från kommunen.
Detta är så tråkigt och sorgligt med anhöriga som inte kan komma och träffa sina äldre släktingar men samtidigt så måste vi inom äldreomsorgen trygga de boende att de förblir friska.  Därför har jag som arbetar inommitt yrke ett multiansvar att bara träffa personer jag måste träffa och enbart de utan symtom.
Jag hoppas på mer professionell information inom äldreboendet och hoppas att detta coronavirus tar slut snart.
Var rädda om er och en stor kram till alla.