Insändare Positiva nyheter om polisens framsteg i Malmö som grundar sig på fakta och statistik. Skjutningarna har minskat i Malmö sen förra året och färre dör. Polisen börjar få grepp om de kriminella nätverken och många sitter bakom lås och bom.

Givetvis är detta inte ett försvar för de skjutningar och mord som sker, men vi behöver uppmärksamma det positiva runt oss och göra mer av det som fungerar. Relatera till kunskap och fakta i ett förebyggande arbete som för insatserna framåt.

Idag på sociala medier har ju alla som bekant en “sanning” och det vimlar av känslomässiga åsikter och populistiska “sanningar”.

Det finns en stor fara i detta, när vi fastnar i mörker och destruktivitet och plockar enkla politiska poäng på det som faktiskt inte stämmer, faktaresistens. Vi har ett stort ansvar att tillsammans med media lyfta fram fakta, kunskap och de personer som faktiskt besitter stor kunskap i gällande frågor. Önskar att nyheter som dessa skulle få större spridning och uppmärksammas. Det är inte hälsosamt för oss att ständigt höra om allt mörker som vissa målar ut för att skapa rädsla, syndabockar och polarisering.

Annelie Danling Brash