Insändare På äldreboenden i Nyköping finns det inga förråd för de äldre att ha sina vinter- eller sommarkläder. Bara ett boende har det, nämligen Myntan.

Var är det meningen att de äldre ska ha sina kläder som inte används – hos anhöriga som kanske inte bor på orten eller så kanske det inte finns någon anhörig?

Hur tänker ni som ritar och bygger nya boende? Att det inte finns tillräckligt med garderober och förråd på gamla ställen, som från början inte var tänkta som äldreboende, är ju inte så mycket att göra åt. Men i ett nästan nybyggt äldreboende finns inga förråd och i den så kallade hallen finns en enda garderob som ska rymma både vinter- och sommarkläder.

När man blir gammal och måste flytta till ett äldreboende då ska man alltså inte ha så mycket kläder?

Och varför sätts det in kylskåp utan frysfack? Är det billigare? Många äldre gillar faktiskt glass så här års, men det kan man inte köpa och ta med sig till dem!

Jag önskar att ni som bygger till oss äldre kunde lyssna mer på vad och hur vi vill ha det. Hur skulle ni vilja ha det den dagen ni måste lämna ert hem? Allt kan inte bli som ”hemma”, men man kan göra det bästa av det som komma skall.

Sen undrar jag hur man kan ta så mycket betalt för att hyra på äldreboende – över 150 kronor per kvadratmeter. På vissa ställen ännu mer! I det ingår bland annat vatten och el, men i mina ögon är det ändå dyra hyror som kommunen tar.

Förutom hyran betalar du också för hemtjänst och mat. Jadå, jag vet vad städning och mat kostar, men min åsikt är att det är för dyrt att bli gammal.

Kersti Arvidsson