Övrigt Geografi Sörmlands geografi verkar inte vara SN-redaktionens bästa gren. Allt oftare händer det att nyhetsartiklar som publiceras under den kraftiga vinjetten Nyköping/Oxelösund inte har någon som helst anknytning till dessa kommuner.

Tre exempel: Den 24 juli ägnades nästan två sidor åt Hällbyanstalten, belägen i länets ytterkant vid Kvicksund. Den 8 augusti handlade huvudnyheterna på sid 6 om juvelstölden i Strängnäs domkyrka och om ett par som köpt Valsberga station i Mariefredstrakten. Lördagen den 18 augusti kunde man på en helsida läsa om ett runstensfynd på vägen mellan Eskilstuna och Sundbyholm. I och för sig läsvärda artiklar, men föga intressanta för den som vill veta vad som händer i Nyköping/Oxelösund.

Det är nog dags att chefredaktören, som gärna framhåller vikten av lokala nyheter, tar fram stora kartboken. För det kan väl inte vara så att redaktionen inte lyckas fylla de anslagna sidorna med material om Nyköping/Oxelösund – och hoppas att läsarna inte ska märka något?

Bosse Tolander