Övrigt Pengar I dessa valtider så tror väl vissa att man kan rösta på vem vi ska dela sina pengar med. Men hur många vet att dessa betalkort vi har nu, som vi bara behöver läggas på en grej i affären, kan läsas av på avstånd för de som har rätt program i sin mobiltelefon. Detta innebär ju att tjuven behöver bara komma nära oss utan beröring för att få våra uppgifter från kortet, och sedan plundra oss på pengar. Behövs kod för att ta ut över ett visst belopp säger någon. Men den koden har de ju redan fått. För dessa är det väl ingen stor skillnad på att ta ut en krona eller 20 000.

Så nu kan vi som vanligt köpa oss ett skydd mot skimmning av våra kort för den som känner till faran för några hundralappar. Och när det är ett så känt fenomen kan man ju undra varför inte bankerna gör något? De kan ju dela ut gratis skimmningsskydd att ha i plånboken. Men allt förändras ju hela tiden, och skurken ligger hela tiden före, vilket banken vill ge sken att de gör.

Men visst kan man ju undra vad som är bäst, kontanter eller detta elektroniska som underlättar för dem som vill ha våra pengar. Skurkarna får röra på sig, och fler får jobb med att räkna pengar, och vi kan ju få blåmärken och kånka omkring med pengar i plånboken. Men visst är det hemskt att vi vanliga människor ska belastas med förändringar som kostar oss pengar och obehag, när vi skulle kunna lägga den energin på något viktigare i livet än hur våra pengar ska skötas.

Rune Jakobsson